Energie lekken en scheuren

Hoog gevoelig of HSP’er, dat kun je al vanaf je geboorte zijn. Het kan zich ook later in je leven ontwikkelen of zich plots openbaren.

Er zijn veel redenen waarom een begrenzing gaten kan hebben en je dus gevoelig/kwetsbaar bent voor het binnenkomen van energie van buitenaf. Sommige dingen zijn onwenselijk of niet handig als je begrenzing niet zo sterk is. Jezelf sterk uitputten bijvoorbeeld, of slecht voor jezelf zorgen en zo verzwakken.

Denk aan een gebrek aan vitamines en mineralen. Een zwak/uitgeput lichaam zorgt voor een zwak/uitgeput energetisch lichaam met een zwakke begrenzing. Met de kennis van de teksten over gevoeligheid en de lever in gedachten, is alles wat de lever schaadt ook schadelijk voor de begrenzing van het energetisch systeem en draagt dus bij aan gevoelig – of liever nog kwetsbaarder zijn.

Denk bijvoorbeeld aan teveel alcohol, aan drugsgebruik, aan heel veel straling of teveel stroom. Ook straling en stroom moet door de lever verwerkt worden. Leg je mobiel dus ’s nachts niet direct naast je bed en laad je mobiel niet op je slaapkamer op. Werk je beroepsmatig veel met stroom, lees dan het stukje over aarden extra goed.